Розсилка новин
Масляна є одним з найстаріших свят слов’янських народів. Його назва пов’язана з тим, що в тиждень перед Великим постом з раціону харчування виключалися м’ясні продукти, а ось молочні ще вживати було можна, як і традиційні складові для приготування млинців: молоко, яйця, масло, сметана. Перед майбутнім постом в масляний тиждень панував достаток найрізноманітніших смаколиків, головними з яких традиційно були млинці. Пекли їх на масляному тижні щодня, а особливо багато їх готували, починаючи з четверга. Різноманітні рецепти млинців були таємницею кожної господині і передавалися через покоління. Не відходили від звичаїв і працівниці територіального центру соціального обслуговування. Скуштувати страви, приготовані власноруч, вони запросили мешканців Воронізької територіальної громади, яким вони допомагають по господарству та про яких піклуються. Люди, які завітали до територіального центру, багато спілкувались між собою; куштували те, що їм було приготовано справжніми майстринями. Даний захід всім дуже сподобався. На ньому панувала тепла та родинна атмосфера. * Якщо Ви помітили помилку, виділіть її в тексті та натисніть [Ctrl] + [Enter].
|