Меню


Розсилка новин

Головна

2 грудня 2023 року Вороніж на колінах простився з Владиславом Сергійовичем Власенком.

Владислав народився 13 квітня 1998 року в смт Вороніж Шосткинського району. Хлопчик ріс жвавим, активним, мав багато друзів і був справжнім лідером. Після здобуття неповної середньої освіти на базі Воронізької школи № 1 Владислав вступив до Конотопського вищого професійного училища і здобув професію «Слюсар з ремонту рухомого складу; помічник машиніста електровоза». Трудову діяльність розпочав на Воронізькому деревопереробному підприємстві, потім був призваний в армію.

Життя Владислава було сповнене символічних моментів. На строкову службу (а пізніше – на захист України у 2022 році) він обидва рази вступив у День свого народження, 13 квітня. Армійський вишкіл Владислав Власенко проходив у складі Управління державної охорони України, а військову присягу у нього приймав сам Президент у символічну дату – День перемоги над нацистами у Другій Світовій війні… Він був народжений Захисником і залишився ним до останнього подиху.

З початком російської агресії у лютому 2022 року Владислав був в числі перших добровольців, хто не вагаючись став на захист Батьківщини. Рідні зі сльозами пригадують його слова перед розлукою: «Не переживайте за мене! Я вмирати не збираюсь, я обов’язково повернусь!».

Після проходження курсу військової спецпідготовки у Великій Британії Владислав Сергійович виконував обов’язки заступника командира бойової машини, навідника-оператора 1 штурмового відділення штурмового батальйону, у самому «пеклі» фронту – на території Донецької області. За час служби був нагороджений Почесною Грамотою військового командування та двома нагрудними знаками від Головнокомандувача Збройних Сил України («За взірцевість у військовій службі» та «Сталевий хрест»).

З лютого 2023 року зв’язок з ним обірвався, наш земляк певний час вважався зниклим без вісти. Рідні та друзі сподівалися на диво, але врешті-решт отримали тяжку звістку: молодший сержант Владислав Власенко героїчно загинув 16.02.2023 р., виконуючи військовий обов’язок, будучи вірним присязі.

Доземний уклін Герою та родині, яка виховала його. Щирі співчуття і вічна шана Герою!

1105

205

305


* Якщо Ви помітили помилку, виділіть її в тексті та натисніть [Ctrl] + [Enter].
Система Orphus

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити



Designed by Dmitry Krolevetsky